Claim nu

JOUW GRATIS

INTAKEGESPREK

Home > Cardio Menen

Laat je hart sneller slaan door cardio bij Fit&Go!

.

Waarom cardio? En wat is het eigenlijk?

Het doen van cardio training is een bewezen manier om snel en uitermate actief de conditie te verbeteren. Hierbij speelt je hartslag de sleutelrol. Het hart is namelijk een spier en deze kan dus ook getraind worden. Anders dan bij krachttraining wordt niet de spierkracht getraind maar het uithoudingsvermogen. Tijdens cardio training ben je immers actief en intensief bezig en wordt de hartslag in relatief korte tijd flink verhoogd.  Cardio helpt daarnaast ook bij het verbeteren van de gezondheid en het verbranden van vet. Het is in feite een kettingreactie: hoe beter het hart getraind is, hoe meer bloed en dus zuurstof er naar de spieren gepompt kan worden. Hierdoor kun je bepaalde trainingen steeds langer volhouden waardoor je weer meer calorieën kan verbranden. In combinatie met krachttraining is cardio dus een perfecte manier om af te slanken en een goede conditie op te bouwen.

Verschillende soorten cardio

Cardio training kan op meerdere manieren gedaan worden. Denk aan het gebruik van apparatuur zoals een loopband of het volgen van intensieve (groeps)lessen zoals Zumba. Fit&Go heeft meerdere opties wat betreft cardio trainingen. Zo bieden wij de mogelijkheid om mee te doen met een les steps. Steps is een vorm van cardio waarbij gebruik gemaakt wordt van een verhoging waarop en waarmee verschillende oefeningen op hoge snelheid gedaan worden om de hartslag te verhogen en tegelijkertijd intensief spieren te trainen.

Andere voordelen van cardio

Naast de reeds genoemde positieve effecten die cardio training heeft, heeft het nog een aantal voordelen waar je misschien in eerste instantie nog niet aan had gedacht. Cardio helpt namelijk ook bij een betere opname van glucose, het behouden van een goed cholesterol en het verminderen van onder andere stress en somberheid door het aanmaken van endorfine. Daarbij komt nog dat cardio training een goede opwarming is voor krachttraining, wat maakt dat een allround workout gedaan kan worden. Dit laatste kan natuurlijk bij Fit&Go!

Meld je aan voor een gratis intakegesprek bij Fit & Go Menen!

Wil je gebruik maken van het gratis intakegesprek bij Fit & Go Menen, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!

Ja, ik wil een gratis intakegesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BIJNA KLAAR 50%