Claim nu

JOUW GRATIS

INTAKEGESPREK

Home > Functional Training Menen

Functional training Menen

.

Functional training; verbeter alledaagse activiteiten

Functional training verbetert je lichaamsvermogen tot het efficient werken als eenheid.

Een nieuwe trend op het gebied van fitness is functional training. Oefeningen die bijvoorbeeld tijdens BBB (buik, billen, benen) worden gedaan, passeren ook de revue bij functional training. Maar wat is het precies?

Wat is functional training?

Functional training zorgt voor een verbetering in het doen van alledaagse activiteiten. Door meerdere spiergroepen tegelijkertijd te trainen help je je lichaam beter als één geheel te functioneren. Het lichaam wordt hierdoor getraind tot een systeem in plaats van het zijn van individuele delen die onafhankelijk werken en bewegen. Het hebben van blessures of ongemakken zoals rugpijn worden daardoor verkleind. 

Een functionele workout is simpelweg eentje die je versterkt op een manier zonder het gebruik van toestellen. Denk bijvoorbeeld aan BBB of Circuit Training. Bij beide soorten trainingen wordt niet een enkele spiergroep getraind maar meerdere tegelijkertijd zodat ze beter als geheel samen kunnen werken en effectief bijdragen aan het verbeteren van jouw lichaam. Het doen van bijvoorbeeld een squat, lunge of buikspieroefeningen helpen dan efficiënt bij het opbouwen van kracht en het vormen van een eenheid. Bij de samengestelde oefeningen die tijdens dergelijke trainingen worden gedaan , worden bewegingen uit het dagelijks leven beter nagebootst (zoals het duwen of trekken van een deur of het tillen van zware koffers). Een positief effect op je lichaam aangezien spieren nauwelijks alleen te werk gaan.

Functional training is dus erg praktisch voor iedereen en buiten de fitness ruimte goed merkbaar. Alledaagse activiteiten zoals het tillen van boodschappentassen worden makkelijker en veiliger om uit te voeren. 

Welke voordelen zijn er nog meer?

Naast het verbeteren van het lichaam als eenheid, helpt functional training ook bij het verbeteren van de coördinatie, flexibiliteit, balans, conditie en kracht. Daarnaast creëer je een beter bewustzijn van het lichaam. Kortom een allround en effectieve manier om je lichaam te trainen, je dagelijks leven makkelijker te maken en onnodige verwondingen te voorkomen.

Meld je aan voor een gratis intakegesprek bij Fit & Go Menen!

Wil je gebruik maken van het gratis intakegesprek bij Fit & Go Menen, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!

Ja, ik wil een gratis intakegesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BIJNA KLAAR 50%